Günümüzde alternatif tıp seçiminde bulunanlar Homeopati uygulamasını tercih etmektedirler. Kardiyoloji ve Homeopati Uzmanı Dr. Neslihan Gülmez de alternatif tıp uygumasını tecih edenler için bu uygulamanın son derece faydalı olacağını belirtmektedir. Peki bu Homeopati’nin kökeni nereden gelmektedir.
Homeopati 19. Yüzyıl döneminde kayıtlarda ismi geçmeyen bir eczacı tarafından bulunmuş ve uygulamaya başlanmıştır. Bu tedavi yönteminde kişiye özel doğal tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Dr. Gülmez’in de ifade ettiği gibi bu tedavi yönteminin içeriği kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir.
Özellikle halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet tedavisinde Homeopati uygulanmakta ve Dr. Gülmez’e göre de başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Fakat bu tedavi de uygulanan ilaçlar henüz belgeli bir şekilde satılamamaktadır. Homeopati tedavisinin kanıtlanmış belirli bir yöntemi yoktur. Tedavi kişinin kendi kendini iyileştirmesi sürecinde alternatif olarak kişiye yardımcı olmaktadır.
Homeopati ve Kullanım Alanları
Dr. Gülmez’in belirtmiş olduğuna göre Homeopati günümüzde insan sağlığı konusunda çok yönlü olarak kullanılmakta ve olumlu sonuçlar alınmaktadır. Sindirim sisteminde sıkıntı yaşayan insanların sindirimini düzenlediği, duygu karmaşası yaşayan bireylerin duygu durumlarının düzenlenmesine yardım olduğu gözlemlenmiştir. Bu yöntem her yaştan kadın ve erkeğe rahatlıkla uygulanabilen bir yöntemdir.
Sadece insanlar üzerinde değil hayvanların tedavi sürecinde de olumlu sonuçlar alınmıştır. Günümüzde antibiyotik alımı toplumda oldukça artmış ve bu ilacın yan etkileri de bir o kadar fazla olmaya başlamıştır. Uygulanan Homeopati yöntemi ile özellikle bu ilacın kişi üzerindeki yan etkileri de azaltılmıştır.
Homeopati Tedavisi Nasıl Uygulanır?
Dr.Neslihan Gülmez Homeopati Tedavisinin nasıl uygulandığını merak edenler için aktardı:”Bu yöntem tamamen doğal olarak uygulanan bir yöntemdir ve uygulama süreci de kişiden kişiye göre değişmektedir. Tedaviyi almak isteyen kişilere uygulanan anamnez sonrasında uygulanacak olan tedavi yöntemi de belirlenmiş olur. Tedavi de uygulan ilaç ya suya karıştırılır ya da yutularak içilir.
Kullanılan ilaçlar düzenli alınmazsa vücutta çeşitli reaksiyonlara sebebiyet verebilmektedir. Tedavinin uygulanma sürecinde kişinin gün içerisinde almış olduğu kafein gibi kana hızla karışan madde içerikleri yan etki oluşturmakta, bu da tedavinin sürecini olumsuz yönde etkilemektedir.” Hastaların bu konuda oldukça dikkatli olması gerektiğini de belirten Dr. Gülmez tekrar altını çizerek bu yöntemin kişiden kişiye değiştiğini belirtti.
Kaynak ; https://neslihangulmez.com/