Türkiye'deki eğitim kalitesinin nasıl yükseltilebileceği ve 21.Yüzyılda eğitimin nasıl olması gerektiğiyle ilgili tartışmalar sürerken, Türkiye’nin en büyük eğitim ve bilgi teknolojileri kurumu olan SEBİT’in Proje Okulu olarak faaliyet gösteren Vizyon Kolejinde uluslararası çapta dikkat çeken bir eğitim dönüşümüne imza atıldı. Sebit ile yürütülen detaylı bir AR-GE çalışmasının ardından Vizyon Koleji 5. sınıftan itibaren eğitim altyapısını dijital ortama taşıdı. Öğrenciler 5. sınıftan itibaren okula dijital kalemi olan bir tablet bilgisayarla geliyorlar. Öğrenciler ve öğretmenler ihtiyaçları olan tüm defter, kitap ve kaynaklarına güvenliği sağlanmış internet ortamında bulut üzerinden ulaşabiliyor, klasik ders araç gereçleriyle yapabildikleri her şeyi daha fazlasıyla yapabiliyorlar. Dijital eğitim içeriklerini ve ölçme değerlendirme araçlarını Türkiye’nin en büyük öğrenme teknolojileri şirketi Sebit hazırlıyor.
Konuyla ilgili olarak Vizyon Koleji CEO'su Cem Arıtuluk şöyle bilgi veriyor: ''Teknoloji hayatın her alanında daha fazla hız, daha az hata sağlıyorken bunu klişeleşmiş söylem ve kaygılarla eğitimde kullanmıyor olmak doğru değil. Dijital paylaşım ve yapay zeka teknolojilerinin bu kadar ilerlediği bir dönemde okulların klasik eğitim yaklaşım ortam ve araç gereçleriyle faaliyet göstermeye devam edebileceklerini düşünmüyorum. Çünkü çocuklar da dijital dünyanın çocukları. Güvenli bir internet ve network ortamında bilgiye hızlı erişim ve paylaşım olanağı hem öğrencileri hem de öğretmenleri çok motive ediyor. Öğrenme ve öğretme verimi çok yükseliyor. Öğrencilerin çok daha fazla kitabı, defteri ve kalemi oluyor. Üstelik bunlar akıllı materyaller ve bulut ortamında her zaman her yerden her cihazla erişebiliyorlar. Yani sınıfların duvarlarını kaldırmış, öğrenmeyi ve öğretmeyi yaşama entegre etmiş oluyoruz. Öğretmenler yapay zeka teknolojileri sayesinde yüzlerce öğrenciye bireysel çözümler üretebilen süper öğreticilere dönüşüyorlar. Biz Vizyon Kolejinde bu alanda bir devrim gerçekleştirdik.
Bu uygulama Türkiye'den çok daha fazla yurtdışında yankı buldu. Microsoft Vizyon kolejini örnek 21. yüzyıl okulu ( Microsoft Showcase School) olarak resmen akredite etti ve tüm dünyaya örnek olarak gösterdi. Gerçekleşen dönüşümü yerinde incelemeye Finlandiya'dan, ABD'den, uzak doğudan, körfez ülkelerinden okul temsilcileri geldi. Eğitim başarısı uluslarası çapta kabul gören Finlandiya'da da okullar teknoloji destekli eğitime geçiyor. Bunun ilk sinyalleri Finlandiya Hükümeti'nin 2016’dan itibaren el yazısı eğitimine son verip, klavye ile okuma yazma öğretimine geçileceğini açıklamasıyla gelmişti. Bu yıl ise okullarda dijital tabanlı eğitime geçişin pilot çalışmaları yapılıyor. Finlandiya'da da okullar yakın bir zamanda Vizyon Kolejinde uygulanan model ve yöntemlere benzer bir eğitim vermeye başlayacaklar. Bu dönüşümler önümüzdeki birkaç yılda Türkiye'de de kaçınılmaz olarak gerçekleşecek. Biz sahip olduğumuz bu vizyonu ve tecrübeyi ülkemizin okullarıyla ve eğitimcileriyle paylaşmaya hazırız.''
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!