Göz altı morluğunda muayene çok önemlidir. Hastada morluk nedenini oluşturan yoğun göz altı torbalanması veya sarkması mevcutsa, hasta ilk planda cerrahi operasyona yönlendirilmelidir.
1)Göz altında çökmeler varsa ise bu doku, hyaluronik asit dolgu enjeksiyonu ile yükseltilebilmektedir.
2) Yapılan muayenede herhangi bir bağ dokusu kaybı yok, sadece renk değişikliği mevcutsa; bu bölge renginde açılmaya neden olabilecek göz çevresine özel kimyasal peeling uygulamaları yapılabilir.
3) Beraberinde uygulanacak Nd-YAG lazer veya fraksiyonel lazer kombinasyonu, tedavi başarısını artırır ve bölgenin sıkılaşmasını da sağlar.
4) Morluğa sebep olan ciddi bir bağ dokusu kaybı mevcutsa, yukarıdaki tedavi seçeneklerine ek olarak, göz çevresine özel yapılacak radyofrekans dalga tedavisi ile buradaki bağ dokusu kuvvetlendirilir.
5) Destek tedavisi olarak göz çevresi ile beraber tüm yüze yapılacak olan PRP uygulaması, hem yüzde hem göz altında belirgin bir canlılık sağlar ve bu da hastanın memnuniyetini daha çok artırabilir.
6) Somon DNA uygulaması da cildi genel olarak aydınlatıp kalitesini artıran bir uygulama olarak göz çevresinde de belirgin bir iyileşme sağlar.
7) Neden ne olursa olsun, yapılacak olan tüm tedavilerle beraber renk açıcı özellikteki kremlerin; E, K, C vitaminleri ve bazı büyüme ile doku faktörü içeren krem ve serumların kullanılması tedavi başarısını yükseltir. Tüm bu tedavi seçenekleri arasında en doğrusunu seçmek, hastanın şikayetinin tam olarak neden kaynaklandığının belirlenmesi ve doğru yönlendirilmesi ile mümkündür.
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!