Kepçe kulak ameliyatına uygun olan adaylara baktığımızda, kafatasına hatalı bir açı veren kıkırdak sorunundan kaynaklı bir deformite ile karşılaşırız. Bu hatalı kıkırdak sorunu, açının kafatasına dik şekilde yer etmesine ve kepçe kulağın oluşmasına neden olur. Kepçe kulak ameliyatlarında işte bu hatalı kıkırdak düzeltilerek doğru açı verilir. Ameliyat ortalama 1 saat sürer ve genel anestezi altında yapılır. Hasta kepçe kulak ameliyatı sonrasında birkaç gün kulağında sargıyla gezer ve kulakların darbe almasından kaçınılır. Yatarken ise, yastık ve yorgandan etkilenmemesi için, birkaç gün hafif oturur vaziyette uyku pozisyonu alınması tavsiye edilir.
Kepçe kulak ameliyatları ayrıca, iple kepçe kulak estetiği şekilde de yapılır. İple kepçe kulak estetiği ayakta tedavi protokollerinin uygulandığı bir operasyondur ve kepçe kulak ameliyatıyla arasında bir dizi farklılıklar vardır. İple kepçe kulak ameliyatı arzu edilirse lokal anestezi altında yapılabilir. Kepçe kulak ameliyatında ise, genel anestezi şart koşulur. Kepçe kulak ameliyatında kesi yapılarak mevcut deformite düzeltilirken, iple yapılan teknikte sadece kulağın iple açısı değiştirilir. İğneler vasıtasıyla kulağa sokulan ipler gerilerek mevcut sorun giderilir. Bu şekilde yapılan estetikte herhangi bir kesi yapılmaz ve dolayısıyla kesi izi kalmaz.
Klasik kepçe kulak ameliyatında kesi yapıldığı için iyileşme dönemi uzamaktadır. İple kepçe kulak estetiğinde ise, hasta işlem sonrası derhal sosyal hayatına geçiş yapar. Kepçe kulak ameliyatında kulaklar sargılanır, iple kepçe kulak işleminde ise sadece kulakların üzerine gelecek şekilde ince saç bandı takılır.
Kepçe kulak ameliyatını tercih eden hastalar, cerrahi yöntemi çoğunlukla açılma olmaması için ipli tekniği seçmediklerini söylerler fakat aslında iple kepçe kulak operasyonunun sadece %2 lik bir kısım hastada bu sorun görülmektedir. Bu da hastanın iyileşme döneminde önerilen uyarıları dikkate almamalarından kaynaklanır. ✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!