Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Dinar da botoks’un ruh haline iyi geldiğini belirtiyor.
Amerikan Plastik Cerrahi Derneği’nin yakın zamanda yayınladığı ‘Botoks depresyona iyi geliyor’ makalesi akıllara botoks ve depresyon arasındaki bağı getirdi. Op. Dr. Serkan Dinar da hastalarından gözlemlediği kadarıyla bu sonucun doğru olduğunu belirtiyor. Op. Dr. Serkan Dinar, “Botoks sonrası tüm hastalarımda, kendi gözlemlerim ve onların bana ifadeleriyle daha pozitif bir bakış açısına kavuştuklarını gördüm.
Sabah aynada çatık kaşlı, yorgun yüz hatlarına sahip ifadesini gören bir kadının tüm günü motive olmuş olarak geçirmesi zaten olanaksız. Önemli olan bu işlemin doğru noktalara, doğru yöntem ve miktarla yapılması çünkü botoks doğru şekilde yapılmadığı takdirde, yüzde ‘şaşkın’ bir ifade ortaya çıkabiliyor.Psikoanalitik Kuram'ın kurucusu Freud, üzgünlük ya da üzgün ifadeye neden olan kasları iki kaş ortasında ve alında tanımlamış.
Dolayısıyla botoks enjeksiyon noktalarından da olan bu yerleşimdeki kaslar, bu işlemle devre dışı bırakıldığında, yüzdeki o söz konusu kızgın, üzgün ve yorgun ifade otomatik olarak kalkıyor. Doğru ellerde yapılan botoks uygulamaları sonrasında ise tüm mimikler çalışıyor ve aynı zamanda da yüze duru, sakin bir güzellik ekleniyor. Her şeyden önce sabah kalktığında kendini aynada bu hoş yüzle gören bir kadın, güne motivasyonu güçlü olarak başlıyor ve gün içinde karşılaştığı kişilerden alacağı güzel sözlerle de psikolojisi olumlu yönde etkileniyor” diyor.
Botoks yanlış uygulandığında ise psikolojiye etkisi olumsuz yönde olabiliyor. Çünkü botoks yanlış uygulandığında göz kapağında düşmeler ve şaşkın ifade gibi kötü görünümler ortaya çıkıyor. Bu durumun kötü olduğunu belirten Op. Dr. Serkan Dinar, yanlış uygulanan botoks sonrasında eğer tüm kaslar durdurulmadıysa, eksik dozaj söz konusuysa genelde küçük rötuşlarla düzeltmeler yapılabileceğini belirtiyor. Dinar, “Ama eğer dozaj fazlalığı olmuş ve tüm kaslar durmuş ve mimiksiz bir yüz ifadesi varsa o zaman da, ya yüksek doz B vitamini ile kasların yeniden çalışması için uğraşıyoruz ya da mimik kaslarına elektriksel uyaran veren tedavi edici cihazlarla mimik kaslarını yeniden çalıştırıyoruz. Eğer göz kapağında düşüklük oluştuysa o zaman da göz damlaları ile göz kapağının yeniden açılması sağlıyoruz” diyor.
Depresyona giren botoks’a koşuyor!
Op. Dr. Serkan Dinar’a göre kendisine botoks yaptırmak için başvuran kadınların yüzde 70’i ev, iş ve sosyal hayatlarında etkilendikleri olumsuz duygu durumları, depresif öğeler nedeniyle geliyor. Kalan yüzde 30 için ise botoks uygulaması, 6 ayda bir günlük makyaj gibi yapılması gereken bir alışkanlık şekline dönüşmüş durumda.
Op. Dr. Serkan Dinar |
Op. Dr. Serkan Dinar ev hanımlarının çalışanlara oranla daha fazla botoks yaptırdığını belirtiyor ve “Magazin sayesinde televizyon ve dergilerden yenilikleri en çok onlar takip ediyor. İş kadınları ise çalışmaktan daha az vakit bulabiliyor. Bence oran yüzde 60 ev hanımı, yüzde 40 çalışan kadın” diyor.
Botoks için başvuru yaşı aslında 30 yaştan itibaren olmalı ama 20’li yaşlarda da botoks uygulaması talep edilebiliyor. Op. Dr. Serkan Dinar genel olarak gerekmeyen kişiye yapmama taraftarı olduğunu ve üstü yaş limitinin olmadığını 70 yaşında da botoks yaptıran hastalar olduğunu söylüyor.
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!